Facebook basic: account aanmaken

registreren op facebookHet technisch maken en vullen van een profiel wijst zich vanzelf. Je registreert je op facebook.com, activeert de bevestigings-email en vult de gevraagde gegevens in. (Laat je niet verleiden om Facebook alle Facebookers die in je mailbestanden zitten, automatisch uit te nodigen om te linken.. dan ben je de regie kwijt!). Als het goed is heb je al nagedacht over wat je van jezelf wilt laten zien en welke sfeer je met je ‘lidmaatschap’ wilt opbouwen. Nu volgen een aantal praktische zaken die je helpen het Facebooken eigen te maken en er plezier aan te beleven.

1. Pas je account-instellingen aan naar eigen behoefte
Loop je account-instellingen één voor één door en stel ze in naar jouw wens. Twee instellingen die ik er uit wil lichten:

  • je gebruikersnaam: claim je eigen naam in het adres van facebook.
  • de meldingen: je kunt hier instellen of je een mailbericht wilt ontvangen bij de verschillende activiteiten. Als je je mailbox wilt vrijhouden van facebook meldingen, vraagt dat wel van je dat je één keer per dag op facebook kijkt bij het wereldbolletje en het bericht icoontje.

privacy instellingen2. Stel je privacy-instellingen in naar wens
In je privacy-instellingen geef je aan wie wat van je mag zien op Facebook. Bekijk ze rustig en kies wat bij jou past. Mijn advies is om je instellingen niet te ‘strak’ in te stellen omdat interactie dan best lastig wordt. Je kunt altijd nog de instellingen aanpassen als je merkt dat er mensen in je omgeving zijn die vervelend omgaan met jouw account.

3. Bedenk hoe je om wilt gaan met ‘tags’
Andere Facebook gebruikers kunnen jou noemen in hun bericht en kunnen je naam koppelen aan een foto die ze plaatsen. Bij je privacy-instellingen kun je aangeven of je dat zonder meer goed vindt, of dat je toestemming wilt geven voor het vrijgeven van zo’n bericht of foto. Ik adviseer dat laatste; zo voorkom je dat foto’s waar jij op staat (voordelig of juist heel fout) hun eigen leven gaan leiden.

4. Kies aantrekkelijke foto’s voor je omslagfoto en je avatar (profielfoto) 
De omslagfoto is de brede foto aan de bovenkant van je profiel. De afmeting ervan is 851 x 315 pixels. Je avatar is de kleine vierkante foto (180 x 180 pixels) die je vrienden bij ieder bericht te zien krijgen. Fotomateriaal kun je erg goed gebruiken om een beeld en sfeer rondom jouw persoontje te creëren.

HULP NODIG?
Spreekt het bovenstaande je aan maar vind je het lastig te vertalen naar je eigen situatie? Neem dan contact met me op, dan bekijk ik met je wat ik daarin voor je kan betekenen.

GERELATEERDE ARTIKELEN
• Maak jezelf zichtbaar!
Profileer jezelf op LinkedIn
Facebook verdieping: vriendenkring bouwen en beheren – hoe verzamel je vrienden
Facebook verdieping: laat van je horen – hoe kom je op een prettige manier in the picture

LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL
Laat je ook informeren en inspireren door deze boeken:

hoe je goed gevonden wordt - Tom Scholte Scoren met facebook marketing - Peter Minkjan Ontdek facebook - Marc Castricum Facebook for Dummies

REAGEREN
Heb je een aanvullende tip? Of een ervaring waar anderen van mogen profiteren? Reageer dan in het veld hieronder. Ik ben erg benieuwd en hoor graag van je!

loopbaancoach Esther Esselbrugge Esther is loopbaancoach en eigenaar van Impuls – bureau voor persoonlijke groei. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan.
Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden.
Meer over Esther Esselbrugge

2 gedachtes over “Facebook basic: account aanmaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s