Facebook verdieping: laat van je horen

Wie zichtbaar wil zijn, laat van zich zien én horen. In dit artikel lees je welke mogelijkheden Facebook je daarin biedt en hoe je in het vizier blijft van je sociale kring.

1. plaats een update
Met de statusbalk op je startpagina kun je berichten plaatsen. Je vrienden kunnen daar op reageren met een ‘Vind-ik-leuk’, ze kunnen een daadwerkelijke reactie plaatsen of ze kunnen het bericht delen met hun eigen vriendenkring. Suggesties voor een update zijn:

  • Vertel over een belevenis: dat je bij lezing X was of boek Y hebt gekocht.
  • Plaats een link naar een leuke website en licht toe wat je er zo in aanspreekt.
  • Deel foto’s van leuke momenten of plaatsen.

2. reageer op berichten van anderen
ik heb reactieEr is niets leuker dan te merken dat je bericht is gelezen en werd gewaardeerd. Gun je vrienden deze ervaring en reageer met enige regelmaat op hun update. Simpelweg door te klikken op Vind ik leuk, door een inhoudelijke reactie te plaatsen of door het bericht te delen met jouw vriendenkring. Delen betekent dat het op jouw prikbord komt en dat jouw netwerk van vrienden het te zien krijgen. Zo geef je de afzender een groter publiek en dat wordt als zeer sympathiek ervaren.
NB. Wees niet té scheutig met op Vind-ik-leuk te klikken: als je alles leuk vindt, geeft dat een bijzonder oppervlakkig beeld en verliest het zijn waarde.

3. nodig je vrienden uit voor een evenement
Organiseer je een borrel, een training of iets anders? Dan kun je je Facebook vrienden daarvoor uitnodigen. In de linkerkolom van je startpagina vind je de ingang om een evenement aan te maken en je vrienden daarvoor uit te nodigen.

4. stuur een persoonlijk bericht
berichticoontjeWil je iemand rechtstreeks een vraag stellen of iets vertellen, dan doe je dat via de profielpagina van die ander, door op de optie ‘Bericht’ te klikken of door bovenin de startpagina op het Berichtenicoontje te klikken.
In tegenstelling tot LinkedIn en Twitter, waarbij je pas een privé-gesprek kan hebben als je wederzijds gelinkt bent, kun je bij Facebook ook rechtstreeks communiceren zonder dat je bevriend bent. Handig als je iemand wilt bereiken, maar geen email adres hebt.

5. reageer met een persoonlijke reactie als je vriendschapsverzoek is geaccepteerd
Om de relatie te versterken met een nieuwe Facebookvriend, is het attent om een persoonlijke reactie (berichtje) te sturen nadat jij hun uitnodiging hebt geaccepteerd of zij de jouwe. “Leuk om zo gelinkt te zijn en je vanuit deze zijlijn te volgen! Groetjes, Esther” Pas de tekst aan op de persoon en op wat je uit het contact hoopt te halen (veel humor, leuke ideeën o.i.d.)

HULP NODIG?
Spreekt het bovenstaande je aan maar vind je het lastig te vertalen naar je eigen situatie? Neem dan contact met me op, dan bekijk ik met je wat ik daarin voor je kan betekenen.

GERELATEERDE ARTIKELEN
• Maak jezelf zichtbaar!
• Profileer jezelf op Facebook
• Facebook basic: account aanmaken – hoe start je een account op
• Facebook verdieping: vriendenkring bouwen en beheren – hoe verzamel je vrienden

LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL
Laat je ook informeren en inspireren door deze boeken:

hoe je goed gevonden wordt - Tom Scholte Scoren met facebook marketing - Peter Minkjan Ontdek facebook - Marc Castricum Facebook for Dummies

REAGEREN
Heb je een aanvullende tip? Of een ervaring waar anderen van mogen profiteren? Reageer dan in het veld hieronder. Ik ben erg benieuwd en hoor graag van je!

loopbaancoach Esther Esselbrugge Esther is loopbaancoach en eigenaar van Impuls – bureau voor persoonlijke groei. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan.
Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden.
Meer over Esther Esselbrugge

2 gedachtes over “Facebook verdieping: laat van je horen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s