Meld je aan bij Twitter.com. Vul je eigen naam in en het e-mailadres waarop je berichten van Twitter wilt ontvangen (bijvoorbeeld met de melding dat iemand je naam heeft genoemd in een van zijn berichten). Voer vervolgens de naam in die je op Twitter wilt gebruiken. Kies bij voorkeur een naam waarbij je eigen naam duidelijk en herkenbaar is. Maak de naam niet te lang, want dan ‘snoept’ die al veel tekens op in je bericht (die maar maximaal 140 tekens kan bevatten).
Als je daar mee klaar bent, kom je in een soort twitterles terecht. Sla de stappen die je daarin worden aangeboden over; ze zijn niet interessant. Maak zeker niet de fout om direct je e-mailadressen te importeren via Gmail, Yahoo, AOL of LinkedIn! Dat komt veel te onpersoonlijk over.
Als je alle lessen hebt overgeslaan kom je in het tijdlijn-scherm (startpagina) terecht en heb je inmiddels een bevestigingsmail in je mailbox gekregen. Pas als je daarop je lidmaatschap hebt bevestigd kun je gevonden worden door anderen. Niet vergeten dus.
Vul je profiel met je persoonlijke gegevens
Als de basis van je profiel staat, geef je je profiel een persoonlijke touch, door je profielgegevens in te vullen en het design te veranderen. Dat doe je door bovenaan het scherm op het radartje te klikken en te kiezen voor ‘instellingen’ en dan ‘profiel’.
1. Upload een passende afbeelding
Bij voorkeur een professionele profielfoto. Kies in ieder geval voor een afbeelding die het imago wat je wilt neerzetten, versterkt. In sommige bedrijfstakken word je niet serieus genomen als je hier een grappige tekening gebruikt, bijvoorbeeld.
2. Schrijf een treffende bio
Vertel in ‘bio’ in een korte zin of steekwoorden wie je bent en/of wat je zoekt. Wees duidelijk: de opmerking ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’ zegt niet voldoende. Maak het pakkend voor jouw doelgroep! Zet er een verkorte url in die doorlinkt naar je LinkedIn profiel, dan kan men zo je cv zien. Je kunt je ‘bio’ op elke moment aanpassen. Kijk eens rond bij anderen en laat je inspireren.
3. Houd Twitter gescheiden van je LinkedIn en Facebook updates
Ik raad je af om geen automatische koppeling tussen Twitter en Facebook & LinkedIn te maken. Mensen die je op meerdere platforms (willen) volgen doe je geen plezier met steeds dubbele berichten.
4. Ontwerp een persoonlijke achtergrond en opmaak van je pagina
Als je in je profiel alle wijzigingen hebt opgeslagen, ga je naar het tabblad Ontwerp. Kies een van de standaard achtergronden, speel zelf wat met Themeleon of laat een grafisch ontwerper een passende achtergrond voor je ontwerpen. Laat in ieder geval niet het blauwe standaardscherm staan waar je mee begon.
Klaar!
Zo, je bent klaar met de technische opstart van je twitter-account. Nu komt het echte werk: tweets versturen, anderen volgen en reageren op de berichten die zij plaatsen. Hieronder vind je suggesties voor artikelen die je kunt lezen om je twittervaardigheid te vergroten.
HULP NODIG?
Spreekt het bovenstaande je aan maar vind je het lastig te vertalen naar je eigen situatie? Neem dan contact met me op, dan bekijk ik met je wat ik daarin voor je kan betekenen.
GERELATEERDE ARTIKELEN
• Maak jezelf zichtbaar!
• Profileer jezelf op Twitter
• Twitter basic: schrijf een @#tweet – hoe werkt de taal en techniek van het schrijven
• Twitter basic: reageer op @#tweets – welke mogelijkheden om te reageren zijn er
• Twitter verdieping: volgen en gevolgd worden – hoe creëer je een levendig Twitternetwerk
• Twitter verdieping: aantrekkelijk gedrag – hoe win je de gunfactor bij je netwerk
LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL
Laat je ook informeren en inspireren door deze boeken:
![]() |
![]() |
![]() |
REAGEREN
Heb je een aanvullende tip? Of een ervaring waar anderen van mogen profiteren? Reageer dan in het veld hieronder. Ik ben erg benieuwd en hoor graag van je!
![]() Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge |
4 gedachtes over “Twitter basic: account aanmaken”