9 oppeppers voor een pittige carrière

Houd je carrière levendig door het verloop ervan zo af en toe kritisch tegen het daglicht te houden. Waar ben je tevreden over? Wat zou je graag anders willen zien? Loop de 9 pepertjes bij langs en bedenk waar jij je aandacht en energie in wilt steken de komende tijd.

carriere-oppepperWerk aan je persoonlijke pr
Laat aan de buitenwereld zien waar je voor staat en wat jij als bijzondere bijdrage te bieden hebt. Gebruik daarvoor de moderne middelen als social media, en ook de contacten en ontmoetingen die je hebt met vrienden en andere relaties.
carriere-oppepperWees vrijgevig
Deel je kennis en netwerk ruimhartig met anderen. Kijk hoe je verbindingen kunt leggen tussen verschillende personen. Zij waarderen dat en hebben je naam op hun tong liggen als ze iemand mogen aanbevelen voor een baan of een klus.
carriere-oppepperSpar met een professional
Een gezonde carrière is altijd in beweging. Laat een coach met je meedenken over de stappen die jij kunt of moet zetten om het meeste er uit te blijven halen. Iemand van buitenaf kijkt net iets minder bevooroordeeld dan je zelf en ziet vaak andere mogelijkheden dan je zelf doet.
carriere-oppepperOntwikkel een toptalent
Zoek uit waar je van nature goed in bent en bouw dat talent uit tot een toptalent. Middelmatigheid wordt niet beloond, excellente prestaties wel. Laat de activiteiten die je matigjes doet, vallen of compenseer ze door extra activiteiten in te bouwen die je wel goed en gemakkelijk afgaan. Word in iets uitzonderlijk goed!
carriere-oppepperLaat zien wie je bent
Wees jezelf. Zorg dat anderen jouw geluid horen in plaats van de kopie van iemand anders. Authenticiteit is erg aantrekkelijk. Vorm je eigen visie en uit alleen die meningen die aansluiten bij jouw overtuigingen. Gebruik je eigen kleuren en smaken.
carriere-oppepperWerk vanuit je talenten i.p.v. vaardigheden
Een talent is iets wat je goed kunt omdat je natuurlijke drijfveer daar ligt. Een vaardigheid is iets wat je goed kunt omdat je je het goed hebt aangeleerd. ‘Doen waar je drijfveer ligt’ geeft meer bevrediging dan ‘doen wat je kunt’. Het mooist is natuurlijk als je vaardigheid ook je talent blijkt te zijn.
carriere-oppepperWerk vanuit passie
Zorg dat je werk of taken doet waar je gepassioneerd over bent, waar je ‘als vanzelf’ naar toe getrokken wordt. Daar ga je van stralen en maakt je nog aantrekkelijker om mee samen te werken. Het geeft je bovendien veel energie.
carriere-oppepperBlijf in beweging
Zorg dat je regelmatig met collega’s, klanten of anderen spreekt over de ontwikkelingen binnen je werkgebied. Als je merkt dat er belangrijke verschuivingen aankomen, kun je daar mooi op inspelen. Zo blijf je bij de tijd en bovenop je carrière.
carriere-oppepperBlijf positief
Denk steeds weer in mogelijkheden en kansen. Alleen dan kan je carrière voorwaarts gaan. Tegenslagen kom je altijd tegen en daar kun je ook van leren. Zoek naar wat wèl kan.

HULP NODIG?
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken of ontwikkelen van je talenten? Vind je het lastig om je persoonlijke PR vorm te geven? Neem dan contact met me op, dan bekijk ik met je wat ik daarin voor je kan betekenen.

REAGEREN
Heb je een aanvullende tip? Of een ervaring waar anderen van mogen profiteren? Reageer dan in het veld hieronder. Ik ben erg benieuwd en hoor graag van je!

profiel esther esselbruggeEsther is loopbaanmarketeer en eigenaar van Impuls – bureau voor persoonlijke groei. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s