Naar welk enneagramtype gedraag jij je op je werk?

Het enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat negen types mensen beschrijft. Het werkt vanuit de gedachte dat als je mensen in een stress-situatie plaatst, er negen verschillende manieren zijn om je daarin staande te houden. Die negen verschillende strategieën gaan gepaard met specifieke gedragspatronen.
Weten op welk enneagramtype jij het meest lijkt, helpt je in je zoektocht naar je persoonlijke drijfveren en helpt je om beter samen te werken met anderen (klanten, collega’s).

Hieronder beschrijf ik kort de negen verschillende enneagramtypes in hun werksituatie. Ik ben benieuwd welke type (of welke types) de meeste raakvlakken met jou hebben.

Hoe gedragen de negen enneagramtypes zich op het werk?

de perfectionist
Is kritisch naar zichzelf en anderen. Heeft een innerlijk lijstje van wat wel en niet mag. Hij neemt verantwoordelijkheid serieus en wil alles wat hij doet volkomen correct uitvoeren. Hij staat zichzelf maar moeilijk een pleziertje toe omdat hij hoge eisen stelt aan zijn gedrag en altijd het gevoel heeft dat hij meer moet doen. Vanwege zijn morele superioriteit kan een Eén rancuneus worden als anderen zich niet aan de regels houden, vooral wanneer dat onbestraft blijft. Het is een uitstekende organisator die meteen door heeft wat er verkeerd gaat en wat er nodig is om dat recht te zetten.

helper
Is actief, behulpzaam, over het algemeen optimistisch en springt gul met zijn tijd, energie en andere zaken om. Aangezien het hem moeilijk valt zijn eigen behoeften te onderkennen en om hulp te vragen, heeft hij onbewust de neiging zijn behoeften via relaties te bevredigen en is hij het gelukkigst als hij onmisbaar is. Hij staat open voor andermans behoeften en gevoelens en kan daardoor precies dat deel van zijn persoonlijkheid tonen waarmee hij mensen naar zich toe trekt. Omdat hij beter kan geven dan nemen, is hij soms geneigd tot manipuleren: geven om iets te krijgen. Op andere momenten is hij juist oprecht bezorgd en behulpzaam. Zijn aangeboren empathie stelt een Twee in staat anderen te geven wat zij daadwerkelijk nodig hebben om succes te hebben en zich goed te voelen.

hardewerker
Is een workaholic met veel energie. Hij streeft naar succes om status en goedkeuring te verwerven. Hij houdt van concurreren, maar ziet dat meer als een houden van uitdagingen dan een verlangen om anderen te verslaan. Hij is vastbesloten in elk strijdperk te overwinnen – de geslaagde ouder, echtgenoot, zakenmens, speelkameraadje, hippie, therapeut – en stemt daarom zijn imago af op de mensen met wie hij omgaat. Ofschoon hij weinig contact met zijn eigen gevoelens heeft – die staan prestaties immers in de weg – kan hij indien nodig met de gepaste gevoelens voor de dag komen. Een Drie is onvermoeibaar en doet er alles aan om zijn doel te bereiken. Het is een uitstekende teamleider die anderen ervan kan overtuigen dat alles mogelijk is.

romanticus
Is kunstzinnig, hartstochtelijk en op zoek naar de ideale levenspartner of levensvervulling. Hij heeft dan ook het gevoel dat er iets wezenlijks aan zijn leven ontbreekt. Omdat hij het gevoel heeft dat de ware levenspartner zijn leven compleet kan maken, is hij geneigd het onbereikbare te idealiseren en niet tevreden te zijn met het aardse leven en de dingen die binnen zijn bereik liggen. Hij zoekt emotionele pieken en dalen op en wil zich op een unieke manier uitdrukken. Op alle gebieden wordt zijn leven gekenmerkt door het zoeken naar betekenis en zingeving. Hij raakt gemakkelijk verstrikt in zijn eigen emoties, maar kan zeer veel empathie hebben met en steun bieden aan anderen die in emotionele moeilijkheden verkeren.

waarnemer
Vermijdt emotionele betrokkenheid en ervaart het leven van een afstand; observeert liever dan dat hij meedoet. Hij is op zichzelf en heeft het nodig om voldoende tijd voor zichzelf te krijgen. Die tijd gebruikt hij om gebeurtenissen te overdenken en om in veiligheid emoties te ervaren die hij op het moment zelf niet voelt. Hij hecht veel belang aan zijn gedachteleven en houdt van kennis en informatie. Hoewel een Vijf niet van voorspelbare routine houdt, wil hij graag van weten wat zijn op werk- en vrijetijdsgebied te wachten staat. Hij kan goed besluiten nemen en een creatieve intellectueel zijn.

loyalist
Ervaart de wereld als een bedreiging, al is hij zich vaak niet bewust van zijn angst. Hij speurt automatisch zijn omgeving af op gevaren en wapent zich bij voorbaat. Zijn achterdochtige instelling kan een neiging tot wantrouwen ten opzichte van andermans motieven met zich meebrengen. Hij is óf zeer loyaal óf in verzet richting een autoriteit, en voelt zich niet op zijn gemak als hij autoriteit moet uitoefenen of doorlopend succes heeft. De ene Zes heeft de neiging zich terug te trekken en gevaren uit de weg te gaan; de andere probeert gevaren juist te ontkrachten door ze tegemoet te treden en kan een agressieve indruk maken. Als zijn vertrouwen is gewonnen, is een Zes een loyale, toegewijde vriend en teamlid.

avonturier
Is optimistisch, energiek, charmant en ongrijpbaar. Hij houdt er niet van geclaimd of gedwongen te worden en houdt zoveel mogelijk prettige keuzemogelijkheden open. In onplezierige situaties zoekt hij mentaal zijn uitvlucht in prettige fantasieën. Een Zeven is toekomstgericht en heeft een plan over alles wat hij wil bereiken, maar wat hij ook zo weer bijstelt. Omdat hij het leven prettig wil houden, herinterpreteert/rationaliseert hij de werkelijkheid om negatieve emoties en potentiële deuken in het eigen imago te voorkomen. Hij houdt van nieuwe ervaringen, nieuwe mensen en nieuwe ideeën en kan een creatieve netwerker en theoreticus zijn die uitstekend verschillende systemen bijeen kan voegen.

baas 
Is assertief, soms agressief en heeft vaak een levenshouding van alles of niets. Hij heeft vaak de leiding of is zeer onafhankelijk en neemt mensen voor wie hij zorg draagt, in bescherming. Hij weet wat hij wil, hecht aan rechtvaardigheid en eerlijkheid en is bereid daarvoor te vechten. Een Acht kan op een excessieve manier genot najagen, wat kan variëren van een borrel drinken met vrienden tot intellectuele discussies. Hij weet wat macht is, zal zich niet door anderen de wet laten voorschrijven en kan dominant zijn. Hij kan zijn macht gebruiken om loyaal en onvermoeid een goed doel te steunen.

bemiddelaar
Kan zich uitstekend in andermans standpunt inleven en weet niet zo goed wat hun eigen mening of verlangen is. Hij wil dat het leven harmonieus en gerieflijk is en laat zich liever door andermans prioriteiten leiden dan dat hij het conflict aangaan. Hij kan eigenwijs zijn en soms boos worden als hij onder druk wordt gezet. Hij is meestal zeer bezig en heeft veel interesses, maar stelt zijn hoogste prioriteiten tot het laatste moment uit. Hij is ook geneigd zich te verdoven met activiteiten van een lage prioriteit zoals lezen, bij vrienden rondhangen en video kijken. Negens zijn goede scheidsrechters en onderhandelaars.

En nu?
Lukt het om jezelf te herkennen in één van de enneagramtypen? Zo niet, dan zijn er verschillende internet-tests te vinden die je daarbij kunnen helpen. Het nadeel daarvan is wel dat je – of je wilt of niet – subjectieve antwoorden geeft.
Wil je meer betrouwbare kennis en zelfinzicht uit je enneagramtype halen en dat gebruiken voor je loopbaanplan, laat me dan een persoonlijke enneagramtest bij je afnemen. Neem contact met me op; ik leg je graag uit wat die test inhoudt en wat de kosten er van zijn.

LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL
Laat je ook informeren en inspireren door deze boeken:

REAGEREN
Heb je een aanvullende tip? Of een ervaring waar anderen van mogen profiteren? Reageer dan in het veld hieronder. Ik ben erg benieuwd en hoor graag van je!

loopbaancoach Esther EsselbruggeEsther is loopbaancoach en eigenaar van Impuls – bureau voor persoonlijke groei. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge

2 gedachtes over “Naar welk enneagramtype gedraag jij je op je werk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s