Vacatures vinden op LinkedIn, Facebook en Twitter

Let op: dit artikel heb ik enige tijd geleden geschreven en ik kan me voorstellen dat er inmiddels al heel wat veranderingen hebben plaatsgevonden op deze social media. Ik gun me geen tijd om dit artikel op deze details aan te passen en vrag je dan ook om het vooral als globale wegwijs te lezen..

Zo vind je vacatures op LinkedIn

LinkedIn kent 3 mogelijkheden om vacatures te vinden:

1. VIA DE ZOEKOPTIE ‘VACATURES’vacatures op linkedin
Voer bij Vacatures de functie in die je ambieert of een trefwoord of een bedrijfsnaam. Dan kom je vervolgens in een scherm waarin je met behulp van het rechterkader de zoekopdracht kunt verfijnen en opslaan.

Je kunt hier een ook zoekmelding instellen zodat je via mail bericht krijgt als er weer een nieuwe vacature is geplaatst die past bij jouw zoekprofiel.

2. VIA EEN BEDRIJFSPAGINA
Heb je één of meerdere organisaties in gedachten waar binnen je graag wilt werken? Kijk dan eens rond op hun LinkedIn bedrijfspagina. Je kunt ze volgen om geen updates te missen, of op die pagina bij Vacatures kijken.

Op de bedrijfspagina kun je ook zien welke menen daar werken en mogelijk een ingang voor je kunnen zijn.

3. VIA GROEPEN (GERICHT OP VACATURES)
Vul links bovenin bij het zoekbalkje het trefwoord Vacatures in, dan kom je op een pagina uit waar je kunt kiezen voor het tabblad Groepen. Je ziet dan een opsomming van Groepen die zich richten op vacatures binnen verschillende branches. ‘Vacature voor jou’ kan een interessante voor je zijn. vacaturegroepen

In plaats van het woord vacature, kun je natuurlijk ook op andere trefwoorden naar groepen zoeken, bijvoorbeeld op ‘accounting’ en dan lid worden van groepen die daar in gespecialiseerd zijn.

Vacatures op Facebooken Twitter

facebook vacatureFacebook en Twitter hebben geen zoekfunctie als het gaat om vacatures. Wat wel slim is om te doen, is om die bedrijven die jij interessant vindt als mogelijke werkgevers, je like te geven en ze zo te volgen. Plaatsen zij op social media een vacature, dan mis je hem niet.

Er zijn profielen/accounts die niets anders doen dan vacatures posten. Zo heb je bijvoorbeeld @FWvacatures, @WerkenbijNS, @HBOWObanen, @vacatureICT en vele anderen.

Nog even wat anders over Facebook: als je actief aan het zoeken bent naar een nieuwe baan, zorg dan dat je Facebook profiel er netjes uitziet. Houd rekening met de foto’s en de teksten die je plaatst; je nieuwe werkgever struint zeker weten het internet af om een indruk van je te krijgen en dan wil hij/zij wel dat ‘ie iets positiefs aantreft.

__________________________________________________________________________

HULP NODIG?
Spreekt het bovenstaande je aan maar vind je het lastig om toe te passen en te vertalen naar je eigen situatie? Neem dan contact met me op, ik adviseer je er graag over.

__________________________________________________________________________

GERELATEERDE ARTIKELEN
• Maak jezelf zichtbaar!
• Profileer jezelf op LinkedIn
• Profileer jezelf op Twitter
Organiseer een gesprek met potentiële werkgevers

__________________________________________________________________________

LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL

solliciteren via LinkedIn - Aaltje Vincent
loopbaancoach Esther EsselbruggeEsther is loopbaancoach en eigenaar van LoopbaanIMPULS. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge

Een gedachte over “Vacatures vinden op LinkedIn, Facebook en Twitter

Reacties zijn gesloten.