Vacatures vinden op LinkedIn, Facebook en Twitter

Zo vind je vacatures op LinkedIn

LinkedIn kent 3 mogelijkheden om vacatures te vinden:

1. VIA DE ZOEKOPTIE ‘VACATURES’vacatures op linkedin
Voer bij Vacatures de functie in die je ambieert of een trefwoord of een bedrijfsnaam. Dan kom je vervolgens in een scherm waarin je met behulp van het rechterkader de zoekopdracht kunt verfijnen en opslaan.

Je kunt hier een ook zoekmelding instellen zodat je via mail bericht krijgt als er weer een nieuwe vacature is geplaatst die past bij jouw zoekprofiel.

2. VIA EEN BEDRIJFSPAGINA
Heb je één of meerdere organisaties in gedachten waar binnen je graag wilt werken? Kijk dan eens rond op hun LinkedIn bedrijfspagina. Je kunt ze volgen om geen updates te missen, of op die pagina bij Vacatures kijken.

Op de bedrijfspagina kun je ook zien welke menen daar werken en mogelijk een ingang voor je kunnen zijn.

3. VIA GROEPEN (GERICHT OP VACATURES)
Vul links bovenin bij het zoekbalkje het trefwoord Vacatures in, dan kom je op een pagina uit waar je kunt kiezen voor het tabblad Groepen. Je ziet dan een opsomming van Groepen die zich richten op vacatures binnen verschillende branches. ‘Vacature voor jou’ kan een interessante voor je zijn. vacaturegroepen

 

In plaats van het woord vacature, kun je natuurlijk ook op andere trefwoorden naar groepen zoeken, bijvoorbeeld op ‘accounting’ en dan lid worden van groepen die daar in gespecialiseerd zijn.

 

Vacatures op Facebook

facebook vacatureFacebook heeft geen zoekfunctie als het gaat om vacatures. Wat wel slim is om te doen, is om die bedrijven die jij interessant vindt als mogelijke werkgevers, je like te geven en ze zo te volgen. Plaatsen zij op Facebook een vacature, dan mis je hem niet.

Nog even wat anders over Facebook: als je actief aan het zoeken bent naar een nieuwe baan, zorg dan dat je Facebook profiel er netjes uitziet. Houd rekening met de foto’s en de teksten die je plaatst; je nieuwe werkgever struint zeker weten het internet af om een indruk van je te krijgen en dan wil hij/zij wel dat ‘ie iets positiefs aantreft.

 

VACATURES OP twitter

Twitter kent 3 mogelijkheden om vacatures te vinden:

1. VIA HET ZOEKKADER
In het zoekkader voer je trefwoorden in. Het resultaat is een lijst van twitteraccounts die dat woord in een van hun tweets hebben opgenomen. Let op: op Engelstalige kreten als ‘recruitement’ krijg je ook de Engelstalige tweets in je resultatenlijst. Zoek in het kader dan ook op woorden als vacatures of op gerichte kreten als ‘projectbegeleider’.

2. VIA FOLLOWERWONK.COM
Followerwonk is een applicatie, gekoppeld aan twitter, waarmee je in de bio’s van twitteraars kunt zoeken. Je voert via deze app op het tabblad ‘Twitter bio search’ een trefwoord in en je krijgt een overzicht van alle twitteraccounts die dat woord in hun bio hebben genoemd. Dat kan een bedrijfsnaam zijn of woorden als ‘recruitment’ of ‘vacatures’.

followerwonk

3. VIA SPECIALE VACATURE ACCOUNTS
Er zijn accounts die niets anders doen dan vacatures tweeten. Gebruik optie 1 en 2 hierboven om die te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld @FWvacatures, @WerkenbijNS, @HBOWObanen, @vacatureICT en vele anderen. Snuffel zelf het aanbod door, door op het woord ‘vacature’ te zoeken in het zoekkader boven in je scherm (1). Of door op die manier via Followerwonk.com te zoeken in de Bios (2).

__________________________________________________________________________

HULP NODIG?
Spreekt het bovenstaande je aan maar vind je het lastig om toe te passen en te vertalen naar je eigen situatie? Neem dan contact met me op, ik adviseer je er graag over.

Mijn inspiratieverhalen en carrièretips rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn CarrièreBOOSTs

__________________________________________________________________________

GERELATEERDE ARTIKELEN
• Maak jezelf zichtbaar!
• Profileer jezelf op LinkedIn
• Profileer jezelf op Twitter
Organiseer een gesprek met potentiële werkgevers

__________________________________________________________________________

LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL

solliciteren via LinkedIn - Aaltje Vincent Ontdek twitter - M. van der Have mensen verbinden met linkedin - judith de pagter

 

loopbaancoach Esther EsselbruggeEsther is loopbaancoach en eigenaar van LoopbaanIMPULS. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge

 

Advertenties

Een gedachte over “Vacatures vinden op LinkedIn, Facebook en Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s