Profileer jezelf met een Pinterest CV

pinterest cv
Pinterest is een virtueel prikbord waarop je afbeeldingen en video’s deelt. Afbeeldingen die je van internet plukt of die je vanuit je eigen harde schijf upload. Een prachtig profileer-platform voor iemand die visueel en creatief is ingesteld en die zichzelf op een unieke en onderscheidende manier wil presenteren aan een toekomstige werkgever.

In dit loopbaanartikel geef ik in grote lijnen aan wat een Pinterest CV inhoudt en hoe je het inzet in je profileer-plan. Op Frankwatching.com vind je artikelen die tot in de kleinste details leren hoe je een Pinterest CV ontwerpt. Het zou zot zijn om die inhoud nog eens in mijn eigen woorden over te nemen. Onderaan dit artikel verwijs ik je dan ook door naar de uitgebreide informatie met de bijbehorende links.

Korte uitleg over de zin en onzin van Pinterest
Net als About.me is Pinterest een platform waarop de visuele beleving de hoofdrol speelt. Een Pinterest board geeft kleur en beeld aan de maker ervan. Interessant als je een baan zoekt waarbij beleving een grote rol speelt – ik denk bijvoorbeeld aan een baan in de horeca (gastvrij, bourgondisch, macro-biotisch) of in de grafische industrie (creatief, arty, romantisch). Ik geloof dat beleving bij steeds meer banen een rol gaat spelen, maar kan me voorstellen dat een fiscalist het in zijn presentatie meer van z’n inhoud moet hebben dan van de verpakking.

Hoe werkt het?

   1. pin it buttonJe maakt een account aan: je beschrijft jezelf in een pakkende boodschap en koppelt een professionele foto aan je profiel. Vervolgens installeer je een Pin it-button in je browser of bladwijzerbalk. Die knop gebruik je als je later een afbeelding tegenkomt die je op een van je boards wilt plakken. Technisch gezien ben je er nu klaar voor…
   2. Daarna ga je Pinterest ontdekken door te doen: je maakt een aantal boards aan met interessante thema’s en struint het net af zoekend naar mooie, passende afbeeldingen die je op je board wilt pinnen. Let er bij het kiezen van de thema’s op dat ze je gewenste imago versterken.
   3. Nu je het ‘snapt’, ontwerp je op papier hoe je Pin cv er uit moet gaan zien. Verzamel afbeeldingen die aspecten van je cv weergeven: de logo’s van je oude werkgevers, een aanbeveling die je kreeg, het boek dat je schreef of dat je heeft geïnspireerd in je loopbaankeuzes. De volgorde waarin je de verschillende afbeeldingen pint is van belang: je eerste pin belandt in de rechteronderhoek en de laatste in de linkerbovenhoek. In de volgorde is na het pinnen niets meer te veranderen. Denk dus vooraf na over de opbouw die je wilt tonen. Mijn advies is om je cv board niet te groot te maken. Recruiters vormen vaak in 1 oogopslag een beeld en nemen niet altijd de moeite om te scrollen.
   4. Als je cv klaar is ga je hem promoten. Door er een melding over te maken via een LinkedIn update of met een tweet of facebook post.

 

HULP NODIG?
In de artikelen van Frankwatching hieronder lees je hoe je het bovenstaande in de praktijk aanpakt, stap voor stap. Merk je dat je het lastig vindt om te bedenken wat je van jezelf in de etalage wilt zetten? Neem contact met me op, dan bespreek ik graag met je wat ik daarin voor je kan betekenen.

Ik heb zelf nog geen cv op Pinterest geplaatst, ben blijven steken op het gefreubelniveau. Wanneer ik me er binnenkort de tijd voor gun, ga ik die verdiepingsslag maken…

GERELATEERDE ARTIKELEN op Frankwatching.com
Het nieuwe solliciteren mbv Pinterest – Pelpina Trip beschrijft (en toont met een video) hoe Wanda Catsman haar droombaan vond mbv Pinterest
Een Pinterest CV in 5 stappen met 5 tips – een verdieping op het vorige artikel door Wanda Catsman zelf met veel inhoudelijke tips en details
Pinterest voor beginners – tips & tricks – Pelpina Trip beschrijft (en toont met een video) hoe Pinterest werkt

GERELATEERDE ARTIKELEN in deze loopbaanbieb
Profileer jezelf met een online visitekaartje op about.me
Profileer jezelf op LinkedIn
Profileer jezelf op Facebook
Profileer jezelf op Twitter

LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL
Laat je ook informeren en inspireren door deze boeken:

hoe je goed gevonden wordt personal branding zien ze wel hoe goed je bent ontdek je talenten

REAGEREN
Heb je een aanvullende tip? Of een ervaring waar anderen van mogen profiteren? Reageer dan in het veld hieronder. Ik ben erg benieuwd en hoor graag van je!

profiel esther esselbruggeEsther is loopbaancoach en eigenaar van Impuls – bureau voor persoonlijke groei. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s