2 doelen die je wilt bereiken met een sollicitatiegesprek

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Fantastisch dat je de interesse van de potentiële werkgever hebt weten te prikkelen. En nu gaat het echte werk beginnen: het sollicitatiegesprek. Hét moment waarop je in een persoonlijk gesprek die interesse gaat vergroten – of juist niet.

Het succes van een sollicitatiegesprek hangt af van een aantal factoren, waaronder een goede voorbereiding en de juiste mindset. Over de mindset die je helpt een tevreden gevoel over te houden aan je sollicitatiegesprek gaat dit artikel.

 

Met welk doel ga jij het gesprek in?

Met ‘mindset’ bedoel ik de gedachten die je hebt bij het gesprek ofwel de verwachtingen die je hebt. Maar al te vaak stappen sollicitanten het gesprek in met de gedachte: “Ik hoop maar dat ze me een interessante kandidaat vinden en dat ik mezelf goed genoeg kan verkopen.” Een begrijpelijke gedachte, maar ook één waarmee je jezelf in een afhankelijke en onderdanige positie neerzet.

Ik help carrièreswitchers de krachtigste versie van zichzelf te zijn en te laten zien. Om dat waar te maken in een sollicitatiegesprek, leer ik hen andere gedachten te hebben over dat gesprek dan ze gewend zijn te doen. Niet teveel gericht zijn op: “Ik wil de baan krijgen die zij hebben!” maar denken: “Ik ben benieuwd of we een match hebben.” Voel je hoeveel onafhankelijker (en dus sterker) die tweede gedachte je maakt? Ik zeg: “Bekijk het gesprek niet als een verhoor-moment maar als een contactmoment waarop beide partijen elkaar aftasten.”

 

In het sollicitatiegesprek wil je twee doelen bereiken:

nummer1
je wilt ONDERZOEKEN of de functie past bij wat je zoekt en kunt

Niemand is er bij gebaat als jij de baan krijgt en je blijkt er niet gelukkig van te worden. Dus heb jij net zo goed als je gesprekspartner de ‘verplichting’ om uit te zoeken of jij en de beschikbare functie een goede match zijn. Jij weet wat je kunt en waar je happy van wordt – aan jou om de juiste vragen te stellen en te checken of je dat kwijt kunt in de vacature.

Een voorbeeld: “U geeft in de advertentie aan dat de competentie ‘ondernemerschap’ belangrijk is. Wat verstaat u daar precies onder?” Iedereen geeft een eigen betekenis aan dit soort kreten. Misschien bedoelen zij er mee dat je actief in beweging moet zijn en vele uren moet willen maken, terwijl ondernemerschap voor jou meer draait om risico’s (durven) nemen. Zit je met het bedrijf op een lijn, dan is dat prima. Maar het kan ook zijn dat je er achter komt dat je erg van gedachten verschilt over bepaalde zaken. Geloof me: dan wil je er niet eens werken.

De ruimte om te onderzoeken moet je soms ‘claimen’ – niet iedereen is gewend dat sollicitanten daar een actieve rol in nemen. Doe het wel: ik ben er van overtuigd dat je er een goed signaal mee afgeeft. Je laat merken dat je jezelf en de ander serieus neemt door vragen te stellen en dat is altijd in je voordeel. Weet goed van te voren wat je belangrijk vindt aan een toekomstige werkgever, dan weet je waar je naar moet zoeken om de juiste match te maken. Kijk goed naar de vacature beschrijving en bedenk op basis daarvan een aantal vragen waarmee je de diepte in gaat. Lukt je dat niet, laat je dan inspireren door de voorbeelden in Sterke vragen die je stelt in een sollicitatiegesprek. 

nummer2
je wilt jezelf overtuigend en sympathiek PRESENTEREN

Pas in tweede instantie noem ik dit doel om maar aan te geven hoe belangrijk ik het vind dat je toetst of je wel aangenomen wilt worden… Tegelijkertijd laat jij, vanaf het moment dat het gesprek begint, je van je beste kant zien. Aan jou zal het niet liggen, toch?

Die beste kant laat je zien door een overtuigend beeld van jezelf neer te zetten. Daarmee bedoel ik dat je laat merken dat je in jezelf gelooft en dat je veel te bieden hebt. In Pronk met wat je in huis hebt en Presenteer je competenties met een STARR staan een aantal aanbevelingen die je daarin op weg helpen.starr schrijven
Daarnaast wil je dat je een sympathieke indruk achterlaat; laat merken dat je een prettig mens bent om mee samen te werken door (warme) interesse te tonen in je gesprekspartner en de organisatie. In 6 tips om sterk en sympathiek over te komen staan een aantal adviezen waar je baat bij kan hebben om jezelf goed te presenteren.

__________________________________________________________________________

HULP NODIG?
Spreekt het bovenstaande je aan maar vind je het lastig om jezelf goed te presenteren, omdat je bijvoorbeeld niet goed weet waar jij in uitblinkt? Ik help je graag om daar antwoord op te krijgen met behulp van de TalentenSCAN. Klik hier voor meer informatie over de TalentenSCAN of neem contact met me op, dan kijk ik met je vraag mee en vertel je hoe ik daar bij kan helpen.

Mijn inspiratieverhalen en carrièretips rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn CarrièreBOOSTs

__________________________________________________________________________

GERELATEERDE ARTIKELEN
• Sterke vragen die je stelt in een sollicitatiegesprek
• 6 tips om sterk en sympathiek over te komen
• Hoe haal je rendement uit een open sollicitatie
• Verhoog je scoringskans: volg je sollicitatie op
Een selecteur heeft ook selectiestress (Carrière Column)
Indruk maken tijdens je sollicitatie (Gast Column door recruiter Linda Teelken)

__________________________________________________________________________

LEESTIPS N.A.V. DIT ARTIKEL

de star methode van W. Kraal en S. v.d. Heuvel
loopbaancoach Esther EsselbruggeEsther is loopbaancoach en eigenaar van LoopbaanIMPULS. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge

2 gedachtes over “2 doelen die je wilt bereiken met een sollicitatiegesprek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s