Hoe kijken anderen tegen je aan? Vraag feedback

Het is erg waardevol om van je omgeving (collega’s, vrienden, familie, klanten) te vernemen hoe ze tegen je aankijken; welke eigenschappen ze je toe-eigenen. Zij zien vaak weer andere dingen dan jijzelf.

Feedback geeft je daarmee een breder en objectiever beeld van jezelf. Jij weet zelf wat je met bepaald gedrag bedoelt en dat weet je omgeving niet altijd. Zij moeten het puur doen met dat wat zij bij jou zien. En dan kan het zo maar zijn dat ze jouw gedrag als iets negatiefs zien, terwijl jij het heel goed bedoelt. Of andersom, dat jij gedrag van jezelf heel gewoon vindt, terwijl je omgeving daar juist bewondering voor voelt.

Feedback krijgen is dan ook heel waardevol om je zelfbeeld mee aan te scherpen.

 

Nodig relaties uit om feedback vragen te beantwoorden

Bedenk een aantal vragen die je aan mensen in je omgeving wilt stellen. Vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn (anders maak je de drempel te hoog en willen ze niet meewerken) en die gaan over jouw gedrag en indruk die je bij hen achterlaat. Of eigenlijk: vragen die je oprecht wilt stellen, waar je het antwoord graag op wilt weten.

Denk aan vragen als:

  • Welke positieve eigenschap(pen) vind je bij me passen?
  • Welke activiteiten vertrouw je mij toe?
  • In welke eigenschap kan ik nog wel eens doorschieten?
  • etc..

Maak de vragenlijst niet te lang, dat stoot af. En bouw veel ruimte in voor positieve feedback. Mensen willen met alle plezier een beetje kritisch naar je toe zijn, maar niet al te. Dan voelen ze zich als boemannen.

Bovendien is het ook vooral interessant om te weten waar mensen je positief in waarderen. Die informatie kun je namelijk goed gebruiken in je verkoopverhaal als je solliciteert.

 

Goed om te weten

  • De kwaliteit van de reacties die je krijgt hangt af van het waarnemingsvermogen van de personen die jij uitnodigt. Denk er dus over na wie je om feedback vraagt.
  • Feedback gaat niet over goed of slecht. Wat iemand in jou ziet is zijn/haar interpretatie. Die kun je meenemen ter informatie, maar je hoeft het niet perse met die persoon eens te zijn.


HULP NODIG?

Spreekt het bovenstaande je aan maar vind je het lastig te vertalen naar je eigen situatie? Neem dan contact met me op, dan bekijk ik met je wat ik daarin voor je kan betekenen.

REAGEREN
Heb je een aanvullende tip? Of een ervaring waar anderen van mogen profiteren? Reageer dan in het veld hieronder. Ik ben erg benieuwd en hoor graag van je!

loopbaancoach Esther EsselbruggeEsther is loopbaancoach en eigenaar van Impuls – bureau voor persoonlijke groei. Zij helpt je de meest bevlogen versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s